Folk har väl inte varit jätteimponerade av Cryteks remaster av Crysis-trilogin, men desto mer välkommen var utannonseringen av ett fjärde spel i serien i början av året. Då fick vi inte se mycket mer än förrenderade nanofibrer och en byggnad i fallfärdigt tillstånd, och det tillsammans med det faktum att de har en hel del öppna platsannonser verkar antyda att projektet fortfarande är i sin linda.

Men en viktig position har åtminstone fyllts nu, och det av en svensk. Mattias Engström jobbade senast på Io Interactive, där han bland annat var game director för eminenta Hitman 3, och innan dess bandesigner. Ännu längre tillbaka i tiden jobbade han på Ground Control- och The Division-utvecklaren Massive Entertainment med ban- och uppdragsdesign.

Precis som med Hitman 3 kommer han att axla rollen som game director för Crysis 4, med start den här veckan. Något släppdatum eller annan info om Crysis 4 (som dessutom bara är spelets arbetsnamn) har vi inte, och vi kan nog vänta oss att det dröjer ett tag innan det blir dags att visa upp det på allvar.