EVE Online har funnits sedan 2003 och lyckats etablera sig som något unikt på MMO-marknaden. Där de flesta nya MMO-spel försökte slåss mot titanen World of Warcraft lyckades CCP Game med att skapa sig en egen unik väg på MMO-motorvägen. Istället för att skapa något som ska tilltala alla satsade CCP på ett virtuellt universum där spelaren är fri att göra i princip vad som helst.

Denna frihet kom då till priset av att mycket i spelet känns som ett jobb och du måste lägga ned en ofantlig mängd tid för att uträtta något. Ett exempel är handlandet i spelet, för att hålla reda på marknaden och alla priser i galaxen har det krävts att spelaren gjort egna anteckningar. Dessa anteckningar har sen blivit gigantiska kalkylblad som skulle kunna komma från en aktiehandlarna på Wall Street.

CCP annonserade under sitt årliga EVE-event att de nu har startat ett samarbete med Microsoft. Genom ett javascript så ska det gå att föra över all data från spelet till Excel, vilket kommer hjälpa handlarna och spelarna att hålla koll på galaxens marknad.

CCP kommer ge oss mer info om detta under året som kommer.