Uppdatering: Michael Gamble, som jobbar på spelet, säger nu på Twitter att beskrivningen skrevs av personerna som driver butiken, som inte är bekanta med spelet. Sanning eller damage control? Den som lever får se.

Ursprunglig artikel: Info om det nya Mass Effect-spelet är vi inte direkt bortskämda med. Vi fick inledningsvis en kortare trailer och bjöds sedan på en bild ur fågelperspektiv, med löftet att den innehöll en hel del hemligheter.

Nu ska samma bild göras till en litografi och säljas i väldigt begränsad upplaga i den officiella Bioware-butiken. Det är lite häftigt i sig, men mer intressant var den produktbeskrivning som ursprungligen fanns där, men sedan togs bort (tack, Mrhulthen). Den inleddes nämligen med orden:

Shepards sista uppdrag må ha satt stopp för hotet från the Reapers, men till ett högt pris, inklusive jorden själv. Medan Shepard och överlevarna lämnas att plocka upp spillrorna undrar fans vad som ska hända härnäst.

Shepard alltså? Om beskrivningen stämmer så innebär det alltså att Bioware anser att Shepard överlevde slutet av Mass Effect 3, och även verkar delta i civilisationens återuppbyggnad. Shepard confirmed? Inte riktigt, men att han/hon återvänder i det nya Mass Effect-spelet har åtminstone blivit liiite troligare.