Obsidians överlevnadsspel Grounded befinner sig fortfarande i early access, men uppdateringarna kommer med jämna mellanrum och spelet blir allt större. Den senaste uppdateringen går under namnet The Bugs Strike Back, och gör att de olika insektsfraktionerna kan få nog om man inkräktar på deras revir eller dödar dem, vilket resulterar i att de iscensätter en attack mot spelarens bas.

Om man å andra sidan vill dra till sig en specifik typ av arga insekter så kan man använda det nya objektet Waft Emitter, som man kastar insektsdelar på för att locka till sig just dessa insekter. Ju fler delar man lägger på, desto argare insekter.

MIX.Rs är i sin tur en ny vetenskapsmackapär man kan stöta på och sätta igång för att samla på sig massor av "vetenskap". De är dock högljudda, så att aktivera en startar ett "försvara basen"-scenario där man måste hålla ut mot horder av insekter tills mackapären exploderar.

Uppdateringen kommer även med nya saker att skapa såväl som möjligheten att ändra svårighetsgraden i pågående spel, medan Steam-versionen av spelet har gått från DX11 till DX12.

Obsidian planerar att släppa 1.0-versionen av spelet senare i år.