Alan Wake firar sitt 12-årsjubileum, och därför har Remedy gett oss en liten video där de pratar lite om vad som händer med varumärket. I klippet ser vi Sam Lake från Remedy såväl som de två halvorna av Alan Wake själv: Ilkka Villi, som lånat ut sitt utseende till honom, och Matthew Porretta, som lånat ut sin röst.

Till att börja med sitter Villi och spelar något på en Nintendo Switch, vilket visar sig vara Alan Wake Remastered. De har inget släppdatum att dela med sig av, men nu vet vi åtminstone att en version till Nintendos bärbara är på väg.

Lake går vidare med att säga att det kan ta lång tid att göra tv-spel, men att det visar sig att tv-serier kan ta ännu längre. Han hänvisar givetvis till den Alan Wake-serie de började prata om under 2018. Nu visar det sig att de AMC har köpt rättigheterna till Alan Wake, och nu samarbetar de för att göra serien till verklighet.

Angående Alan Wake 2 säger Lake återigen att de satsar mer på skräck den här gången, men att de även kommer att utforska mer av Alan Wake som person och verkligen pressa honom. Mycket av spelet är redan spelbart, men de har beslutat att inte visa upp något från det i sommar, eftersom de vill låta teamet fokusera på utvecklingen snarare än att behöva ta fram något som kan visas upp. Vi får alltså hålla till godo med utannonseringstrailern.

Planen är att Alan Wake 2 ska släppas någon gång under 2023.