Vi har under senaste åren sett stora uppköp inom spelindustrin som vi aldrig kanske kunde drömma om för tio år sedan. Svenska Embracer dammsuger marknaden efter både större och mindre studios medan Microsoft öppnade plånboken rejält och köpte Activision Blizzard. Nu senast köpte Take-Two upp Zynga och detta är bara några exempel på vad som pågått de senaste åren.

Det har nu gått så långt att vissa företag till och med vill bli uppköpta. Enligt en rapport från Puck letar EA just nu efter någon aktör att bli uppköpta av eller slås samman med. Det ska till och med ha gått så långt att de nu nyligen var nära ett uppköp av NBC Universial, men att denna affär till slut inte gick igenom. Det sägs även att de pratat med andra potentiella andra aktörer så som Disney, Apple och Amazon, men att de än så länge inte fått något napp.

Detta är så klart ett rykte och EA känns ju mer som ett företag som skulle köpa upp än att bli uppköpta, men med tanke på vad som hänt inom spelindustrin de senaste åren så verkar allt kunna hända.