Likt resten av spelet verkar Hazard Zone-läget i Battlefield 2042 inte ha blivit någon större succé. Spelläget hämtar inspiration från Hunt: Showdown och Escape from Tarkov, och målet är att man i grupper om fyra spelare ska ta sig till kraschade satelliter, ladda ner deras data och sedan fly med livet i behåll.

I en video med utvecklarna och ett tillhörande blogginlägg säger de att de hade höga förhoppningar om läget, men att det aldrig riktigt blivit populärt. Därför kommer de inte att utveckla något mer material till det, även om buggar och annat ska fixas även i framtiden.

Det innebär att kartorna som släpps i spelets kommande säsonger – varav den första släpps i början av juni – inte kommer att stödja Hazard Zone. Detta så att teamet istället kan fokusera på de spellägen som faktiskt har spelare.

I videon visar de även hur de börjat bygga om banor för att ge spelare fler saker att gömma sig bakom och bättre möjligheter att flankera. Nya baser ska också läggas till för att göra det enklare att komma tillbaka till striden utan att behöva springa i fem minuter.