Det går inget vidare för Hangar 13, studion bakom Mafia 3 och original-remaken Mafia: Definitive Edition. Tidigare i maj rapporterade vi att grundaren Haden Blackman lämnar företaget, och nu står det klart att företaget säger upp personal.

Källor uppger för Kotaku att knappt 50 av totalt 87 anställda - cirka två tredjedelar - på studion i Novato i norra Kalifornien får gå. Även på studiorna i England och Tjeckien ska personal ha sagts upp, fast där finns inga uppgifter om hur många det rör sig om.

Företagets nya vd Nick Baynes ska enligt Kotaku ha sagt följande till personalen på Brighton-studion:

I know it sucks. I’m sorry I’m not over there to deliver this message. I will be coming over soon. I know you need some local leadership and structure and we’re working on it.

Moderbolaget 2K bekräftar personalminskningarna, och säger att man jobbar för att finna nya jobb åt de drabbade.

I november förra året kom beskedet att ett superhjältespel med arbetsnamnet Volt lagts ner av 2K, trots att Hangar 13 arbetat på det i flera år och plöjt in minst 53 miljoner dollar i det. En källa med insyn i projektet sa till FZ att det rörde sig om mer pengar än så. Enligt Kotaku har personal fått lämna företaget i flera omgångar i perioden 2016, 2017 när projekt inte realiserats.

Hangar 13:s brittiska studio uppges nu arbeta med nästa Mafia-spel, som ska vara en prequel gjord i Unreal Engine 5. Det finns också uppgifter om att företaget är i färd med att väcka liv i den utmärkta tennissieren Top Spin.