Spelare i Belgien och Nederländerna blir utan Diablo Immortal när det släpps i morgon. Enligt en Blizzard-representant beror det på "de nuvarande omständigheterna" i de båda länderna, skriver holländska Tweakers (översättning). I klartext: ländernas hårda lagstiftning mot lootlådor i spel.

Uppgifterna får stöd i en intervju av Wccftech med game director Wyatt Cheng, som säger att spelet inte kommer släppas i Nederländerna och Belgien. I nuläget har han inget att säga om det kommer ändras i framtiden. Och på Reddit finns vad som ser ut att vara ett svar från Blizzards support-team, som uttryckligen säger att ländernas lagar mot lootlådor förbjuder Diablo Immortal. Och så länge ländernas gambling-lagar ser ut som de gör lär spelet inte släppas där.

Diablo Immortal har alltså premiär i morgon, den 2 juni, på Android, Ios och pc (den sista är beta). Spelet har cross-platform-stöd. Det är alltså gratis att plocka hem och börja spela, vilket naturligtvis kommer innebära möjlighet att köpa grejer i spelet på något vis. Exakt hur får du veta i FZ:s recension som vi släpper efter att spelet lanserats publikt, så vi hinner granska lootlådor och annat.

Tidigare i dag rapporterade vi att organisationen Sveriges konsumenter och ett stort antal andra europeiska länder tar strid mot lootlådor. Så Belgien och Nederländerna är inte ensamma i sitt motstånd mot ofoget.