Så var det officiellt: Den andra delen av Final Fantasy 7-remaken får undertiteln "Rebirth", och den första trailern för den ser ni ovan. Tyvärr inkluderar den inte mycket till gameplay (utöver en stillsam promenad), så vi får inte se hur Tetsuya Nomura och hans team har tacklat den mer öppna värld som den här delen av berättelsen utspelar sig i.

Det verkar dock stå klart att Playstation 4 nu anses tillhöra det förflutna och att spelet endast kommer till Playstation 5. Precis som med föregångaren utgår vi dock ifrån att en pc-version kommer att bli aktuell så småningom.

Twitter skriver Nomura att Rebirth utvecklats så att personer som inte spelet originalspelet från 1997 också kan njuta av det, och hävdar till och med att man kan börja sin Final Fantasy 7-resa med Rebirth – vi får anta att spelet inkluderar en sammanfattning av vad som hände i den första delen.

Vidare säger han sig se fram emot att avslöja betydelsen bakom att döpa den första delen till Remake och den andra till Rebirth, och baserat på trailern känns det som om Nomura ämnar fortsätta avvika från originalspelet till viss del.

Avslutningsvis meddelar han att arbetet med den tredje (sista) delen redan har börjat. Men innan den blir aktuell ska vi ju spela Rebirth, som släpps till Playstation 5 vintern 2023.