Tänk att det skulle ta 21 år innan vi fick ett nytt Dune-RTS. Nu är Dune: Spice Wars hur som helst ute, men endast i early access, med allt det innebär. Men utvecklingen går framåt för Northgard-utvecklaren Shiro Games och nu har de nått något av en milstolpe. Tidigare har det nämligen varit singleplayer som gällt, men i och med gårdagens uppdatering går det nu att utmana de andra fraktionerna i multiplayer.

På menyn står ett 2v2-läge, där vi alltså samarbetar med en annan spelare för att besegra två motståndare. Vidare finns det även ett alla mot alla-läge för upp till fyra spelare, där man alltså är helt på egen hand. Gapar någon av platserna tom kan den även ersättas med en AI, med olika svårighetsgrader. Vad gäller familjer och fraktioner så är det Atreides, Harkonnen, fremen eller smugglare man har att välja mellan.

Spelets balans har också fått sig en ordentlig genomkörare för att skapa "synergi" mellan fraktionerna och lägga till nya politiska lösningar, händelser, regioner och andra förbättringar.