Battlefield 2042-lanseringen blev en salig röra av problem och missnöjda fans. Efter runt ett halvår på marknaden rapporterade speljournalisten Jeff Grubb att EA och Dice skalat ner teamet som jobbar med spelet till minimum, vilket snabbt dementerades av EA. Nu stämmer Dice nya general manager, Rebecka Coutaz, in i kören genom att säga att de fokuserar helhjärtat på Battlefield 2042.

I en intervju med Gamesindustry säger hon att lanseringen av spelet inte blev som de väntat sig, men att det ser mycket bättre ut nu och att spelarna gillar den nya kartan och det andra materialet i den första säsongen.

Men Dice har ju faktiskt skapat omtyckta spel utanför Battlefield-universumet, och ett av dessa kom på tal under intervjun: Mirror's Edge. På frågan om "mer annorlunda projekt som Mirror's Edge" nu får stå på sparlåga, svarar Coutaz att så definitivt är fallet och att de fokuserar helt och hållet på Battlefield 2042.

Vi har inte tid för något annat och det här är vad vi vill göra. Om tre år vill vi vara den FPS-gigant som Dice förtjänar att vara, och det är vad vi siktar på.