Robocop: Rogue City utannonserades för exakt ett år sedan, och då fick vi hålla till godo med en förrenderad trailer. Sedan dess har det varit tyst, men nu har utvecklaren Teyon (Terminator: Resistance, Rambo: The Video Game) och utgivaren Nacon lagt upp vad de själva tycker är en gameplay-trailer, även om jag personligen inte skulle kalla den för det. Hur som helst är den renderad i spelmotorn, så vi får åtminstone en uppfattning om hur spelet kommer att se ut.

Precis som väntat utspelar sig spelet i ett Detroit präglat av upplopp och kaos. Det faller på Robocop att gå in och rensa upp bland buset, och precis som i filmerna möts inte hans insatser bara av tack och hurrarop. Vidare verkar den inte tveka att följa förlagan vad gäller mängden blod, och vi ser även det klassiska gröna siktet som sträcker sig över hela skärmen när han skickar bly i skurkarnas riktning – frågan är om det är där för jämnan eller något som kanske aktiveras i någon form av specialattack?

Ett annat kärt återseende är den konkurrerande polisroboten ED-209, som åker på stryk av Robocop i trailern. Vidare får vi se att robosnuten inte bara kan använda sin pistol för att attackera, utan även kasta både fiender och sopkärl.

Robocop: Rogue City ska släppas i juni 2023 till pc, Playstation 5, Xbox Series X/S och Nintendo Switch.