Herschel Beahm, mer känd som streamaren Dr Disrespect, har som bekant startat en spelstudio vid namn Midnight Society. Hittills har vi bara vetat att de planerat att skapa multiplayer-skjutarspel, men nu har de publicerat ett blogginlägg där de förklarar konceptet för deras första spel lite mer.

I dagsläget kallar de spelet för Project Moon och säger att det är en "vertical extraction shooter" (VES). Extraction shooters är spel där man ska ut på en bana och vanligtvis slåss mot både andra spelare och datorstyrda fiender, för att sedan fly med livhanken i behåll och lite bra loot – Escape from Tarkov är ett exempel på ett sånt spel.

Ordet "vertical" hänvisar i sin tur till att spelet ska utspela sig i en skyskrapa. De säger att målet är att blanda bandesignen från en arena shooter med skalan från battle royales spelarantal och den sessionsöverskridande spelmekaniken hos extraction shooters.

Utvecklingen ska även ske med input från spelarna – spelare som investerat i ett Founder's Pass för en femhundralapp. Dessa kommer att få ta del av så kallade "snapshots", som är små delar av spelet som deltagarna kan testa och ge feedback om.

Den första av dessa heter SnapshotCL1000 och inkluderar ett vapen och ett "Player Hideout", där man kan testa vapnet ifråga i tre skytteövningar. Tanken är sedan att nya snapshots ska lägga till var sjätte vecka.