Supermassives The Quarry släpptes för runt en månad sedan till riktigt bra betyg och nöjda spelare. Något vi redan innan visste skulle saknas vid släppet var dock online-multiplayer, och Supermassive förklarade senare att anledningen var att en del av multiplayer-teamet befann sig i Ukraina.

Men nu har spelet fått en större uppdatering, och den inkluderar bland annat online-multiplayer. Detta spelläge skiljer sig dock från den offline-co-op som redan finns i spelet, där man helt enkelt kontrollerar olika karaktärer och lämnar över kontrollen när det är medspelarens tur.

Online är det istället en person som är värd för spelet och som faktiskt styr alla karaktärer. De sju andra "spelarna" får sedan rösta på alla viktiga beslut i spelet och på så sätt vara med och påverka – vi kan nog konstatera att det är oklart hur populärt detta kommer att bli.

Uppdateringen inkludearr även lite nya, 80-talsinspirerade utstyrslar till karaktärerna, men dessa måste man pröjsa för om man inte har Deluxe-utgåvan av spelet.