Det blev en riktigt rockig Panel From Hell den här gången, eftersom det belgiska metalbandet Hunter - som inkluderar Larians David Walgrave - var gäster. Anledningen till det musikaliska temat är att uppdatering nummer åtta till early access-versionen av Baldur's Gate 3 inkluderar den efterlängtade klassen bard.

Denna trubadur kan inspirera andra i gruppen eller ge sig på fienderna direkt, och kommer med två olika underklasser: stridsfokuserade College of Valour och magifokuserade College of Lore. Ett annat stort tillskott i spelet är den första nya rasen sedan early access-släppet: gnome. De är små och nyfikna, och brukar traditionellt sett vara betydligt mer mångsidiga än deras utseende antyder.

Vidare kommer mindre fiender, som djur och goblins, numer att använda sig av en svärm-AI för att röra sig och attackera i grupp, vilket ska göra större strider snabbare och smidigare. Karaktärerna har även fått en ny hår-shader och andra förbättringar av sina hårsval, och vi kan nu även lägga till slingor under karaktärsskapandet. Ni kan läsa allt om den nya uppdateringen här.