Ett nyhetstips damp ner med en känga riktad åt Bandai Namco: "Eftersom Bandai Namco inte marknadsför två av sina mest klassiska plattformstitlar är det väl upp till oss hängivna fans att sprida ordet." Sagt och gjort. Klonoa Phantasy Reverie Series släpptes nyss till de flesta format du kan tänka dig – pc, PS5, PS4, Xbox One, Series X|S, Switch – och betygen är mestadels finfina.

Marknadsföringen kring Klonoa-samlingen har alltså varit ganska tveksam, så fansen har själva skridit till verket för att få oss att köpa den. Detta under en peppig hashtag: #KLONOASWEEP.

Remaster-samlingen består av Klonoa: Door to Phantomile och Klonoa 2: Lunatea's Veil som ursprungligen släpptes 1997 och 2001 till Playstation respektive PS2:an. Remastern av första spelet bygger emellertid på Wii-remastern från 2008. Således: en remaster av en remaster.

Serien består också av några spinoffs, men de ovan nämnda är seriens främsta fanbärare. Och vem vet? Säljer remaster-duon som smör kanske det rentav blir ett tredje spel...? Inte omöjligt.

Ty detta är något Ryo Ishida, seriens producent, faktiskt öppnat för. Som sagt: #KLONOASWEEP.