Kungarna av speldokumentärer, Noclip, har tidigare gett oss en inblick i skapandet av Doom från 2016, och vi fick i samband med det även se material från det nedlagda Doom 4. Nu är de tillbaka med mer oredigerat material från denna titel, och ni ser det i videon ovan.

Det första klippet visar en strid med två teleporterande imps nere i kloakerna. Id Software har själva beskrivit spelet som betydligt långsammare och mer "scriptat" än serien vanligtvis är känd för (även om Doom 3 också var betydligt långsammare än sina föregångare) och visst får man en känsla av det i klippet. Det andra klippet är strikt sett inte från Doom 4, utan ett tidigt animeringstest för Doom 2016, men som inkluderar en del assets från Doom 4.

Att bilda sig en tydlig uppfattning om vad Doom 4 hade kunnat bli baserat på en kort video är givetvis inte lätt, men vad säger ni: hade ett långsammare Doom i samma anda som Doom 3 kunnat bli något vettigt, eller gjorde de rätt som la ner det och satsade på vad som skulle komma att bli Doom 2016?