Det har surrats mycket kring Rockstar på sistone, och det har varit både rykten och officiella tillkännagivanden. Det påstås att remasters av GTA IV och första Red Dead Redemption lagts på is, då speljätten vill fokusera på arbetet med Grand Theft Auto VI (som "kommit en bit på vägen"). Man har dessutom (officiellt) sagt att det blir mindre Red Dead Online framöver, p.g.a. GTA VI.

Nu kommer nya rykten som rimmar väl med allt ovan, och även om det är tissel och tassel ska vi ha i åtanke att det kommer från Tez2 som inte sällan har väldigt rätt om Rockstar Games planer. Det var just Tez2 som hävdade att remaster-planer för GTA IV och Red Dead 1 har skrinlagts.

Nåväl. Tez2 tweetar nu att man "lagt ner/lagt på is" planer på att ta Red Dead Redemption 2 till Playstation 5 och Xbox Series X|S. Vidare ska man även ha slopat idén på en förbättrad version av Rockstar Editor, med möjlighet att skapa, redigera och dela GTA V- och GTA Online-videor.

Tez2 ger inga skäl till varför det ena eller andra skrotats, men elefanten i rummet är GTA VI.

Medan femte GTA nu hunnit släppas till tre konsolgenerationer + pc, och sålt i 165 miljoner exemplar, har Red Dead 2 enbart släppts till en konsolgeneration + pc, och bara sålt i 44 miljoner.

"Bara".