Sony köper. Microsoft köper och köper. Nintendo går, som så många gånger förr, sin egen väg och har till och med uttalat att de inte tänker följa branschtrenden och köpa på sig massa studior.

Men! Nu har det hänt. Nintendo planerar att köpa Tokyo-baserade Dynamo Pictures (tack, VGC) och hela dealen förväntas vara klar i oktober. Studion, som bland annat producerar CG till filmer, anime, spel och tv, ska därefter döpas om till Nintendo Pictures. Föga förvånande blir planen därefter att "fokusera på att utveckla visuellt material med Nintendos varumärken".

De har jobbat med videodistribution och motion capture, men det kapitlet kanske är avslutat? Death Stranding, Nier Replicant, Monster Hunter World och Persona 5 hittas på studions cv.

På cv:et finns även Netflix-serien Ghost in the Shell: SAC_2045, och den spontana tanken är kanske att studion ska producera animerade filmer och tv-serier, men väl värt att påpeka är att studion alltså även jobbat med spel. Så som CG:n i Square Enix Final Fantasy XIII-2.