Sony har precis avslöjat att de planerar att lansera ett lojalitetsprogram vid namn Playstation Stars. Det är en tjänst som är gratis för spelare att gå med i, varpå de kommer att få belöningar genom att delta i diverse kampanjer och aktiviteter.

En sån kampanj är en månatlig incheckning, där man helt enkelt behöver spela ett valfritt spel för att få en belöning. Andra kampanjer kan inkludera att delta i turnerningar, vinna speciella trophies eller vara den första att få platinum för ett specifikt spel i sin tidzon.

Dessa aktiviteter leder till att man tjänar lojalitetspoäng, som man ska kunna lösa in mot en katalog av saker, som "kan inkludera" pengar till PSN-plånboken och utvalda Playstation Store-produkter. Är man Playstation Plus-medlem tjänar man dessutom automatiskt poäng när man köper något från Playstation Store.

Programmet kommer dessutom att inkludera digitala samlarobjekt, som figurer och annat med koppling till Playstation, och vissa kommer att vara mer sällsynta än andra.

Vi har inget skarpt släppdatum för Playstation Stars, men det är tänkt att lanseras senare i år. Läs mer om programmet här.