Mer Aliens till folket! Det tycker åtminstone 20th Century Games och Survios, som meddelat att de sistnämnda håller på att jobba på ett nytt spel i universumet. Det är ingen regelrätt utannonsering och vi vet inte ens vad spelet kommer att heta, men mer information utlovas på San Diego Comic-con, som drar igång 21 juli.

Vad vi vet är att det rör sig om ett intensivt action-skräckspel i singleplayer, och märk väl att det rör sig om Aliens i pluralis. Vi kommer alltså ha att göra med flera xenomorphs – precis som bilden ovan skvallrar om – istället för bara en, som i Alien: Isolation. Vidare ska spelet inte bara släppas till pc och konsol, utan även stödja VR – inget tyder dock på att det kommer att vara ett VR-exklusivt spel.

De säger även att det rör sig om en egen berättelse, så vi ska inte vänta oss en spelversion av Aliens-filmen. Avslutningsvis vet vi att spelet utvecklas i Unreal Engine 5. Som studio har Survios tidigare jobbat mycket med VR, med spel som The Walking Dead Onslaught, Creed: Rise to Glory och Raw Data på meritlistan.