Owlcat är utvecklaren bakom Pathfinder-spelen, och nu har de även gett sig i kast med att skapa vad de kallar för det första CRPG:t i WH40K-världen. Via utannonseringstrailern och spelets webbplats har vi redan fått veta en hel del om vad som väntar i Warhammer 40,000: Rogue Trader, och nu har Owlcat även släppt det första avsnittet av den utvecklardagbok som ska låta oss hänga med i skapandet av spelet.

I videon berättar den narrativa chefsdesignern Olga Kellner att vi bland annat kommer att ägna oss åt rymdutforskning, strider mellan voidships, intriger, märkliga warp-fenomen och annat. Vi ska som bekant spela som en rogue trader, som har officiell tillåtelse att strunta i många av de regler och lagar som andra i imperiumet måste lyda.

Som sig bör i ett rollspel kommer vi dock själva kunna välja hur vi förhåller oss till detta – man kan vara lojal till kejsaren eller töja sitt privilegium till bristningsgränsen och bortom, till och med så långt som att fraternisera med chaos. Med oss på äventyren är en uppsättning följeslagare, som blant annat inkluderar en psyker, en space marine från Space Wolf-orden och en Sister of Battle, för att nämna ett fåtal.

Vi har ännu inget släppdatum för spelet, men det ska släppas till både pc och "konsoler".