Fifa 23 släpps 30 september och – hör och häpna! – pc-versionen är den samma som Playstation 5-, Xbox Series X|S- och Stadia-varianterna. Den innebär med andra ord att pc-versionen också får andra iterationen av Hypermotion-teknologin samt grafiska förbättringar och nya animationer.

Detta gäller dock inte Fifa 23 till Switch, som är en så kallad "Legacy Edition". Den är i princip densamma som 2022 års version, och EA försöker inte direkt linda in orden i sin beskrivning.

Gameplay features and modes will have parity with FIFA 22 on Nintendo Switch and will feature the same gameplay from FIFA 22 Legacy Edition without any new development or significant enhancements.

Nåväl. Mer info här. Om vi ska återvända till den "riktiga" versionen av spelet så kommer den första gången med två officiellt licensierade VM-slutspel. Dels VM i Qatar för herrarna som äger rum senare i år, dels dam-VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. Båda läggs till efter releasen. På tal om detta blir det damdebut för klubbfotboll: Women's Super League och Division 1 Féminine.

Fifa 23 kommer även med en ständigt efterfrågad feature: crossplay över formatgränserna. Smolket i glädjebägaren är att det bara är 1v1-lägen. PS4- och XBO-spelare matchas, medan PS5-, Xbox Series-, pc-, Stadia hamnar i en annan pool. Switch spelar som sagt i en egen division.

30 september är det alltså dags för Fifa 23. Dessutom EA:s sista Fifa-licensierade spel.