När världen inte räcker till ska vi vara tacksamma för att det finns andra världar. Disney Dreamlight Valley är en i raden av näpna livssimulatorer á Animal Crossing, med den inte så lilla skillnaden att den här världen, förutom du, befolkas av alla slags Disney- och Pixar-karaktärer.

Dagens trailer handlar om vad som väntar oss i gameplay-väg, där främsta målet är att rusta upp den här nedgångna staden till något magiskt. Fiske, uppdrag, stadsplanering, inredning, grönsaksodlande och matlagning (med råttan Remy från Råttatouille, givetvis) står på menyn.

Early access-släpp sker 6 september och kommer där och då med en prislapp. När fulla releasen sker, "någon gång under 2023", blir spelet däremot free-to-play. Det är oklart exakt hur nersölat Dreamlight Valley kommer vara av enerverande mikrotransaktioner, men risken är definitivt där.

Å andra sidan riktar sig spelet, bland annat, till en yngre målgrupp. Det skulle kunna innebära att Disney inte ber oss öppna plånboken precis hela tiden. Hoppas vi.