Dark Passenger är en polsk spelstudio som säger sig bestå av veteraner som bland annat jobbat på spel som The Witcher 3 och Cyberpunk 2077. De ska ha levererat "animationer, filmsekvenser, karaktärer och världar" till andra spel, men nu är det dags för dem att tillkännage sitt första egna spel. Vi har inget namn på det, men det är ett online-actionspel som utspelar sig i feodala Japan.

Det är både PVP och PVE, och de säger att "även om målet är detsamma för alla spelare, kommer varje försök att nå det kräva ett annat tillvägagångtssätt, taktik och rutt", eftersom de ska använda sig av avancerade procedurella lösningar. De nämner även ett rörelsesystem som bland annat låter spelare springa på pilar som avfyrats av fiender, snabbt klättra på vertikala ytor med shuko-klor eller använda spjut för att hoppa stavhopp över hinder.

Man ska dessutom kunna skräddarsy sin karaktär och modifiera både vapen och annan utrustning, utöver att skapa en egen dojo som man kan bjuda in andra till. Världen beskrivs som mörk och full av mysterier såväl som extraordinära karaktärer, och vi kommer att stöta på allt från tiggare till bybor av hög börd och samurajer – spelarnas mål är dock att förbli gömda och alltid vara vaksamma mot hot som kan komma från alla håll.

Spelet ska släppas till och current gen-konsolerna, och nedan är några bilder från den officiella webbplatsen.