Trots att det snart är två år gammalt (läs FZ:s recension) fortsätter innehållet till Assassin's Creed Valhalla att flöda. Och det är inte konstigt, med tanke på att det dragit in över en miljard dollar till Ubisoft. Det senaste innehållet tjänar de dock inga direkta pengar från, eftersom det är gratis (och ute nu).

Det rör sig om ett helt nytt spelläge vid namn The Forgotten Saga, och trailern till det ser ni ovan. Det kretsar kring ett roguelite-koncept, vilket alltså innebär att man ska försöka ta sig så långt som möjligt och får börja om från början när man dör. Lyckligtvis kan man uppgradera sin karaktär mellan rundorna, med ett helt nytt färdighetsträd.

Man spelar som Odin, fast besluten att hämta hem sonen Balder från dödsriket Nifelheim. Resan mot Hels slott går genom olika zoner, samtliga med en egen förkämpe som måste besegras. Utöver utrustning och annat hjälpsamt kan man även hitta NPC:er som erbjuder sidouppdrag.

Man kommer åt det nya spelläget genom att bygga Everold's Hut i Ravensthorpe, men det måste göras efter att man besökt Asgard för första gången i spelet.