Nyligen rapporterade vi om att Xbox-hårdvaran gått ner med 11 procent jämfört med i fjol, medan PS5 med sina totalt 21,7 miljoner sålda konsoler bara är ett svagt lyft. Det går trögare.

Nintendo kan skriva under på detta. 111 miljoner sålda Switch-konsoler är en fantastisk milstolpe men 3,43 miljoner sålda enheter under kvartalet är ett tapp på 22,9 procent jämfört med i fjol. Spelförsäljningen backar också. 41,41 miljoner sålda spel markerar ett tapp på 8,6 procent.

Switch närmar sig nu Game Boy (och Color) med sina 118 miljoner. Värst i Nintendo-klassen är Nintendo DS med 154 miljoner. Dit är det en bit, men Game Boy är inte fasligt långt borta.

Under kvartalet (april till och med juni) fanns det en del glädjeämnen, så som fyra stycken miljonsäljare. Nintendo Switch Sports blir kanske inte ett nytt Wii Sports, men 4,84 miljoner är respektabelt. Liksom 1,91 miljoner sålda Mario Strikers: Battle League och 1,88 miljoner ytterligare exemplar av Kirby and the Forgotten Land. Totalt har spelet sålt i 4,53 miljoner.

Och sista miljonsäljaren...? Föga förvånande handlar det om Mario Kart 8 Deluxe som sålde i 1,48 miljoner ex och nu är uppe i 46,82 miljoner totalt. Cirka 40 procent av Switch-folket äger spelet.