Krafton är den utvecklare som numer tar hand om PUBG: Battlegrounds, men de håller även på med ett annat projekt. Förlagan till det nya spel de jobbar på är fantasyromanerna The Bird That Drinks Tears av Yeongdo Lee. Det tillkännagavs förra året, och nu har det fått en egen webbplats där Krafton söker efter fler utvecklare. Precis som förra året beskrivs dock projektet vara i ett tidigt skede.

De skriver att böckerna har unika fantasyraser, vackra och gripande landskap såväl som inlevelsefulla och starka berättelser. Lees berättelser publicerades först på ett internetforum, men gavs i efterhand ut som fyra böcker. Bokens olika teman och inslag hämtar inspiration från östasiatiska mytologier och kulturer, och bjuder därför på något som skiljer sig markant från västerländsk fantasy.

Vi har ingen mer info om vad det kan tänkas bli för ett spel, men håller tummarna för att de lyckas fånga det speciella hos en av Koreas måste omtyckta fantasyberättelser. Till sin hjälp har de bland andra konceptkonstnären Iain McCaig, som jobbat med bland annat Star Wars och Harry Potter.