Valves utmärkta lilla bärbara spel-pc Steam Deck får allt fler spel. När dessa rader skrivs har 1 954 spel märkningen "Verified", vilket betyder att de fungerar utmärkt på maskinen. Ungefär lika många anges av tredjepartssiten SteamDB. Där listas också antalet spel som är "Playable", att de funkar men kan ha en del mindre problem. Den siffran är nu 2 513.

Sammanslaget finns nu alltså nära 4 500 titlar att välja på till Steam Deck. Och det är en siffra som lär växa snabbt: när FZ testade Steam Deck i maj var siffran cirka 3 700 spel totalt.

Steam Deck kan ses som en Nintendo Switch för pc-spel. Den är mycket flexibel och förutom Steam-spel kan du mata den med allt från Stadia till Epic Games. Och eftersom det är en pc kan du mixtra med grafikinställningar och annat för att hitta en balans mellan ögongodis och batteritid.

Valve släppte Steam Deck i februari, och det är lång kö för att köpa den. Men i slutet av juli lovade man att alla då gjorda förbokningar ska levereras innan året är slut.