Mordhau släpptes under 2019 efter en framgångsrik Kickstarter-kampanj, men har hittills bara varit spelbart på pc. Det ska det snart bli slut på, för nu har en konsolversion visats upp. De aktuella plattformarna är Xbox One, Xbox Series X/S och Playstation 4/5.

Precis som liknande spel, som Chivalry, läggs stor fokus på skicklighetsbaserade strider och en viss nivå av realism. Det finns en uppsjö av vapen att välja mellan, som hillebarder, stridsyxor och armborst, såväl som olika typer av rustning och även möjligheten att strida från hästrygg. Vill man axla en mer hejaklacksliknande roll kan man även agera bard och spela ett Doom-solo mitt under striden.

Vi vet inte om om utvecklaren och utgivaren Triternion har gjort några konsolspecifika förbättringar av spelet, men pc-versionen har kontinuerligt uppdaterats och fått nytt innehåll sedan den släpptes, så det finns gott om material att dyka ner i. Det ryktas dock att en utvecklare ska ha meddelat på Discord att det inte blir någon crossplay mellan plattformarna.

Vi har inget släppdatum att sikta in oss på, men enligt trailern ska spelet komma "snart". Nedan ser ni hur det såg ut när Calle lirade spelet när det släpptes.