I slutet av förra veckan lämnades en stämningsansökan in i Storbritannien av Alex Neill (som brinner för konsumenträtt), hennes icke-vinstdrivna bolag Alex Neill Class Representative Limited och juristbyrån Milberg London LLP. De hävdar att Sony utnyttjat sin dominanta roll på marknaden för att ta för mycket betalt av kunder på Playstation Store, och nu vill de att alla brittiska konsumenter som köpt något från Playstation Store sedan 19 augusti 2016 ska kompenseras.

Det hela rör den provision på 30 procent som Sony tar för alla köp på plattformen, och som är mer eller mindre industristandard. Neill & Co menar dock att det är på tok för mycket och att: "Sony närapå har ett monopol på försäljningen av digitala spel och tillägg via sin kontroll av Playstation Store".

Nu vill de att de brittiska konsumenterna i fråga ska få dela på motsvarande nästan 63 miljarder kronor i kompensation. Det återstår att se vad domstolen tycker om det hela, men vill man läsa mer om stämningen så har Neill skapat en specifik webbplats för den.