NPD Group, som sysslar med marknadsundersökning, har släppt sin lista över vilka titlar som dragit in mest pengar på spelförsäljning under juli månad i USA, och vinnaren är lite otippad. På förstaplatsen ligger nämligen multiplayer-brawlern Multiversus, som ju är ett gratisspel. Det petar därmed ner storsuccén Elden Ring. Tilläggas skall dock att de Nintendospel som finns på listan inte inkluderar digital försäljning.

Anledningen till att det lyckats dra in pengar på spelförsäljning ändå är för att man istället för gratisversionen kan köpa ett av tre "Founder's Packs", som bland annat ger olika antal biljetter att lösa in mot nya karaktärer, tillgång till battle pass och kosmetiska grejer.

Tilläggas skall även att Multiversus ännu inte släppts i skarp version, utan befinner sig i en öppen beta. Alla framsteg man gör (och saker man köper) hänger dock med till det färdiga spelet. Karaktärsgalleriet inkluderar en uppsjö av karaktärer från Warner Bros. olika varumärken, och nya läggs till löpande.

Spelmekaniskt är det en multiplayer-brawler i samma anda som Super Smash Bros., där fyra spelare tampas i arenor med olika teman.