Pulsen höjdes säkerligen för många tittare när Hideo Kojima dök upp på skärmen under gårdagens Gamescom-show. Vad var det nu för spännande han skulle utannonsera? En podcast. Jepp. Den ska gå under namnet Hideo Kojima Presents Brain Structure och har premiär 8 september på Spotify, med tolkning på engelska.

På menyn står inte bara spel, utan även filmer, böcker, konst, filosofi och annat, med gäster från olika fält. Givetvis kommer Geoff Keighley att finnas med på ett hörn och dela med sig av spel- och tekniknyheter i ett eget segment.

Antagligen inte vad många (någon?) hade hoppats på, men det kan säkert ge en intressant inblick i spelskaparens huvud. Ljuset i tunneln är dock att Kojima i början av videon säger att han jobbar på spel i pluralis. Ett av dessa bör vara uppföljaren till Death Stranding, som skådisen Norman Reedus till synes råkade avslöja för ett tag sedan. Det har även ryktats att Kojima jobbar på ett skräckspel vid namn Overdose, och efter att han lirade spelet 12 Minutes sade han sig vara intresserad av att skapa ett äventyrsspel.

Flera spel i någon form av produktion alltså, även om det inte nödvändigtvis innebär att samtliga faktiskt resulterar i färdiga spel. Hur det än ligger till får vi fortsätta att vänta på utannonseringen av Kojima Productions nästa spel.