Virtual reality-headsetet Quest 2 kräver inte längre ett Facebook-konto för att använda. Ett konto hos sociala medier-giganten, vars moderbolag Meta står bakom VR-headsetet, har krävts för att använda Quest 2 ända den den släpptes, men från och med nu räcker ett konto hos Meta. Visserligen också ägt av... ähum, Meta, men det är garanterat färre kattbilder och kladdkakor där.

Nya Quest 2-användare kan välja om de vill använda Facebook eller inte, och de som redan loggar in med Facebook kan upphöra med det. Info om hur det går till i den här bloggposten. Där stär även hur det funkar för dig som kör Quest 1 med ett gammalt Oculus-konto (du behöver också byta till ett Meta-konto).

Quest 2 är ett fristående VR-headset som kan köra både egna spel från Oculus-butiken och Steam VR-spel (trådat eller trådlöst via wifi). Den släpptes 2020 och hade då ett synnerligen lockande pris på knappt 4 000 kronor för den billigaste modellen. Förra månaden höjde Facebook priset med 100 dollar (ca 1 000 kronor), så nu tar svenska handlare som lägst omkring 5 300 kronor för en Quest 2. Fortfarande mycket VR för pengarna, dock. Läs FZ:s test av Quest 2.