Under Gamescoms öppningsshow fick vi en hopklippt gameplay-trailer från lovande Lies of P. Inget bräcker dock oklippt gameplay, och tolv minuter sådant har nu dykt upp för er beskådan. Spelet är alltså en nytappning av den klassiska berättelsen om den lögnaktiga dockan Pinocchio. Sett till spelmekanik och atmosfär får man starka vibbar av Bloodborne, och sämre inspirationskälla kan man ju ha.

I spelet vaknar vi upp i staden Krat och uppmanas av en lapp att hitta Geppetto. Staden är dock en skugga av sin forna prakt och hemsöks numer av diverse mekaniska hemskheter som står i vår väg. Utvecklaren Neowiz utlovar även sammankopplade uppdrag som påverkas av "hur vi ljuger", vilket i slutänden även ger upphov till olika slut.

Eftersom man spelar som en docka kan man byta ut kroppsdelar för att få nya förmågor, och vapensystemet ska låta oss kombinera olika vapen för att få nya varianter – i början av videon ovan ser vi till exempel ett par ikoner som tycks antyda att svärdet Pinocchio har består av ett fäste och själva klingan.

Lies of P släpps 2023 till pc, Xbox Series X/S och Playstation 5, och dessutom till Game Pass.