EA har ryckt täcket av nästa innehållsuppdatering till Battlefield 2042. Namnet blir Season Two - Master of Arms och redan den 30 augusti släpps det. På tisdag nästa vecka, alltså.

Innehållsmässigt bjuds det på en ny karta, Stranded. Där står en oljetanker strandad på uttorkad havsbotten, och där har illvilliga krafter etablerat ett vapenlager.

En kort film visar ett strandat fraktfartyg på en uttorkad sjöbotten i Panama. Tighta strider inomhus, bakom lådor och kartonger väntar. Därutöver ingår tre nya vapen, en chockgranat, två fordon och en ny specialist vid namn Charlie Crawford. Han funkar som understöd för laget, med förmåga att återuppliva lagkamrater och trolla fram en minigun med sköld vid behov. Denna kan användas av alla - vänner som fiender. Slutligen blir det en del vapen och annat att låsa upp i BF Portal.

Den första säsongsuppdateringen släpptes i juni och blev lite av en vitamininjektion för det då krisande spelet. Spelarantalet växte påtagligt, och även om det inte är några drömsiffror (6 000 Steam-spelare i skrivande stund, enligt Steam Charts) så består ökningen nu två månader senare. Förhoppningsvis får Season Two samma effekt på både antalet spelare och humöret hos dem.