Äventyrsspelet Tchia utspelar sig i en öppen övärld (baserad på den riktiga ögruppen Nya Kaledonien), och det finns massor av olika sätt att ta sig runt. I en ny video ger spelets regissör, Phil Crifo, oss en genomgång av spelet.

En del inspiration tycks ha hämtats från Zelda: Breath of the Wild, med hänsyn till att man kan klättra lite som man vill och använda en hängflygare. Man har dock även tillgång till förmågan att ta kontroll över både djur eller föremål, vilket öppnar upp för en hel del uppfinningsrika transportsätt.

Man kan till exempel helt enkelt ta kontroll över en fågel för att flyga till sin destination eller med superkraft kasta iväg en kokosnöt och sedan snabbt ta den i besittning så att man följer med på flygfärden.

Man kan dessutom åka båt mellan öarna och mellan varven ta sig ett dopp i det blå för att hitta hemligheter eller bara ta kontroll över en delfin. Det finns även en ukulele man kan använda i minispel eller för att åstadkomma olika saker i världen, såsom att locka till sig djur eller påverka vädret.

Tchia släpps tidigt nästa år till Playstation 4/5 och pc.