Powerwash Simulator kan nu sälla sig till den skara av mer eller mindre märkliga simulatorer som blivit väldigt populära. Via Twitter meddelar de att över tre miljoner personer nu har lirat spelet. Det släpptes i early access på Steam i mitten av förra året och lanserades skarpt den 14 juli i år till pc och Xbox.

Tre miljoner på strax under två månader alltså, vilket får anses vara riktigt imponerande. Det skall dock tilläggas att det inte rör sig om tre miljoner sålda spel, eftersom titeln lär ha fått en hel del draghjälp från sin inkludering i Game Pass.

Upplägget i spelet är precis vad man hade kunnat vänta sig. Det utspelar sig i Muckingham, där man med sin trogna högtryckstvätt måste rengöra allt från bilar och lokomotiv till lekparker och konstverk. Pengarna man tjänar spenderas sedan på ny utrustning och uppgraderingar till ens existerande prylar. Man kan antingen ta det lugnt och städa i sin egen takt eller tackla olika utmaningar där man ska få jobbet klart på snabbast tid eller med så lite vatten som möjligt.