Den senaste kontroversen med koppling till mobilspelet Diablo Immortal kretsar, som ni kanske minns, om spelare som köpt valutan "orber" från tredje parter istället för direkt från Blizzard. För att par veckor sedan började Blizzard helt sonika att ta bort den felaktigt köpta valutan från folks konton, vilket ledde till att de fick en orb-skuld om de redan spenderat en del av vad de köpt.

En del spelare som hållit sig till den legitima butiken har manat Blizzard att stänga av alla spelare med negativt saldo, men i ett supportmeddelande (via Reddit) skriver en game master att negativt orb-saldo inte kommer att leda till att kontot blir avstängt, men att de spelmässiga begränsningarna kommer att finnas kvar fram tills att spelaren köpt tillräckligt många legitima orber för att komma över nollstrecket.

Dessa begränsningar handlar främst kring att man inte kan ägna sig åt diverse gruppaktiviteter och "equippa" eller ta bort utrustning från sitt lager. PVP är dock fortfarande tillgängligt, och en del spelare anser att straffet för dem som köpt illegitima orber är för tamt.