Ubisoft väljer att höja priset på AAA-spel till den senaste konsolgenerationen. Från och med Skull and Bones kommer du få hosta upp mer för företagets storspel. Det gäller både till Playstation 5 och Xbox Series.

Beskedet om prisökningen ges av företagets VD Yves Guillemont i en intervju med Axiom. Han säger att man skruvar upp prislappen till 70 dollar för storspel.

Gameplay från Skull and Bones. Läs även våra intryck från i somras.

En titt i de digitala konsolbutikerna berättar att du får ge 849 kronor för standardversionen av Skull and Bones (släpps 8 november). Det är samma pris som Sony tar för sina stora nya PS5-spel digitalt, och även spel från vissa andra utgivare har den prislappen (Fifa 23, t.ex.) Microsoft har å sin sida valt att inte prishöja Xbox Series-spel: de egna kostar normalt 649 kronor vid release (samt finns på Game Pass).

Innan den här konsolgenerationen har nya konsolspel haft 60 dollar som riktpris i flera generationer, så att en höjning skulle komma var knappast oväntat. Däremot överraskar det att Ubisoft går ut med höjningen nu istället för när konsolerna lanserades.