En mörk tidvattenvåg svepte över oss i juli när det visade sig att Fatshark beslutat att återigen försena Warhammer 40,000: Darktide, denna gång från september till slutet av november. Alla behöver dock inte vänta så länge på att få testa det, för nu har datumen för det slutna betatestet spikats.

Det äger rum från 14 till 16 oktober på pc (spelet ska även släppas till Xbox Series X/S) via Steam och Microsoft Store. Men det är ju som sagt slutet, så det är inte bara att ladda ner klienten och börja lira i mitten av nästa månad. Vill man få chansen att vara med måste man registrera sig här, vilket involverar en uppsättning frågor om var man spelar ifrån och vilka andra spel man gillar.

Jämfört med det tekniska test de anordnat tidigare kommer detta att ha mer innehåll och fler funktioner, även om de givetvis håller på merparten av innehållet till det faktiska släppet. Vidare kommer framsteg man gör i testet föga förvånande inte att följa med till det riktiga spelet. Alla som inte blir valda till testet behöver heller inte förtrösta, eftersom det är fritt fram att streama och lägga upp videor från det.

Det färdiga spelet släpps i sin tur den 30 november.