Det blir inget Splinter Cell i VR, men remaken av det första spelet ska fortfarande bli av. De har redan sagt att remaken kommer att byggas från grunden, och nu verkar det även som att handlingen ska uppdateras.

I en platsannons där Ubisoft söker en manusförfattare skriver de att de håller på att sammanställa ett team med passion och respekt för de "trefokala glasögonen" och att detta är en chans att vara en del av en omtyckt serie och samtidigt leverera nästa generations grafik och moderniserad smygarmekanik. Men de skriver även:

Med det första Splinter Cell-spelet som grund ska vi skriva om och uppdatera handlingen för en modern publik. Vi vill behålla originalspelets anda och teman, och samtidigt utforska våra karaktärer och världen för att göra dem mer autentiska och trovärdiga.

Alltså kan vi nog vänta oss att få lära oss mer om Sam Fischer, Anna Grimsdóttír och de andra karaktärerna, även om den grundläggande handlingen gärna får förbli så orörd som möjligt. Med andra ord hoppas åtminstone undertecknad att de bygger ut vad som redan finns istället för att skriva om det.