Det har inte gått något vidare för E3-mässan på senare år och den fysiska mässan har ställts in gång på gång. Men under 2023 planerar de att göra storslagen comeback, och redan för ett par månader sedan frestade de oss med "enorma AAA-avslöjanden" och "omskakande världspremiärer".

Mässan har dessutom fått en ny arrangör, Reedpop, och i ett pressmeddelande har de nu avslöjat att mässan kommer att hållas från 13 juni till 16 juni. Hela mässan blir dock inte öppen för vanligt folk, utan under de två första dagarna är det enbart ett företags-event, som kommer att äga rum i ena halvan av LA Convention Center och ha ett betydligt tystare och lugnare format, så att utvecklare, utgivare och annat branschfolk kan knyta band.

De resterande två dagarna är dock öppna för konsumenter, och arrangören säger att det kommer bli det spektakulära E3 vi är vana vid. Vilka utvecklare och utgivare som faktiskt kommer att närvara vet vi inte, men det verkar som att indiespel kommer att få ett eget utrymme. På senare år har dock många aktörer i branschen valt att anordna egna event utanför E3, så det återstår att se hur många som är sugna på att återvända.