Gamla taktiska fps-rävar kanske minns Project I.G.I. från år 2000, som trots många tillkortakommanden blev ett hyfsat uppskattat spel tack vare sin imponerande grafik och taktiska spelmekanik. Några år efter det fick det även en uppföljare, men sedan dess blev det tyst från serien fram till 2019, då en prequel utannonserades. Den går under namnet IGI Origins, och nu har vi fått den första gameplay-trailern.

Utvecklingen är det Antimatter Games som står för – som bland annat gjort Rising Storm 2: Vietnam och hjälpt till med spel som Killing Floor och Evolve – såväl som svenska Toadman Interactive. Spelet utspelar sig i början av 80-talet och man spelar som en före detta SAS-soldat som måste utföra diverse hemliga uppdrag runt om i världen för MI6:s räkning. Precis som tidigare är smygande ofta en bra idé, men man är även utrustad för att klara sig i tunga eldstrider.

IGI Origins utvecklas med Unreal Engine 5 och vi har ännu inget släppdatum, och det verkar endast vara på väg till pc (Steam).