Arbetet med Battlefield 2042 fortsätter, och frukten av den senaste tidens slit kommer förhoppningsvis att vara en söt sådan, i och med dagens släpp av uppdatering 2.1. Uppdateringen ska redan vara ute sedan några timmar tillbaka, så det ska bara vara att dyka in och se vad den har att bjuda på.

Det främsta tillskottet är en ny, omarbetad version av kartan Renewal som ska leda till bättre flöde i striderna, utökat skydd för soldater till fots, förbättringar av terrängen och kortare avstånd mellan flaggor, så att man inte behöver tillbringa merparten av matchen med att springa från A till B. Just omstöpningen av kartor är en del av en större kraftansträngning hos Dice, där vi senast fick en ny version av Kaleidoscope och senare även ska få en förbättrad variant av Orbital.

Vidare får vi nu chansen att latja runt i det nya fordonet Polaris RZR, som är ett mindre terrängfordon för två personer, som gissningsvis blir ett bra redskap för att snabbt flankera fiender eller rycka fram till nästa flagga när motståndarna minst anar det. Vidare bjuds det på tre nygamla vapen: P90, GOL Sniper Magnum och M1911.

För att avrunda det hela tillkommer dessutom en rad olika balansjusteringar, minskad risk för inmatningslagg för musanvändare och lite annat smått och gott.