Till skillnad från föregångaren ska Overwatch 2 bli free-to-play, vilket givetvis ökar risken för fusk och personer som skapar konton på löpande band för att kunna bete sig som dumskallar. Activision står dock redo med en uppsättning lösningar som de kallar för Defense Matrix, och en del av detta är kopplad till huruvida fansen har mobiler eller inte.

För att lira spelet måste man nämligen koppla ett mobiltelefonnummer till sitt Battle.net-konto, och det gäller oavsett vilken plattform man spelar på och även om man äger det första spelet. Detta är inte bara till för att kunna få tillbaka kontot ifall något oväntat heller, utan ska även göra det svårare för personer som blir bannlysta att komma tillbaka, eftersom ett specifikt mobiltelefonnummer bara kan användas till ett konto.

Bannlysta personer måste därför ordna fram ett till nummer om de vill kunna skapa ett nytt konto. Blizzard skriver dessutom att vissa typer av nummer inte kommer gå att använda, inklusive kontantkortsnummer och VOIP-nummer. Detta sistnämnda krav har gjort en del upprörda, eftersom det verkar som att många inte kommer kunna spela spelet. Det verkar dock inte vara helt klarlagt om det verkligen gäller alla kontantkortsnummer eller bara hos vissa operatörer.

Overwatch 2 släpps 4 oktober.