Ravenbound är ett kommande roguelite-spel i en öppen spelvärld från svenska Systemic Reaction (som gjorde Generation Zero). Vi skrev lite om det när utannonseringstrailern släpptes, och nu har det dykt upp en 16 minuter lång kommenterad gameplay-video som gör det lättare att förstå hur spelet fungerar.

Man börjar i en rund kammare med sju dörrar, varav fem går till en specifik region med en egen boss. Inledningsvis är bara en dörr öppen, varpå man låser upp de andra genom att besegra de föregående bossarna. När man spöat tre bossar kan man sedan försöka sig på slutbossen.

Därefter får vi en titt på spelarens korpform. Man kan inte skifta till den var som helst, men när man väl börjat flyga kan man ta sig vart man vill. Spelvärlden tycks vara redigt stor, och ikoner markerar vilka typer av fiender som befolkar specifika platser under rundan, och man kan även se deras svårighetsgrad. Varje region har tre nyckelplatser som man måste klara för att låsa upp bossen.

Man gör sin karaktär starkare genom att hitta och låsa upp kort. Ens kortlek sätter man ihop själv innan rundan, varpå man låser upp de individuella korten under rundans gång. Man kan även hitta nya kort att lägga till i sin kortlek – det kan röra sig om ny utrustning, passiva bonusar och annat.

Någon gång i höst ska ett betatest hållas, och man kan anmäla sig till det här.