Sony har börjat sats mer och mer på pc, och tidigare Playstation-exklusiva spel som God of War och Horizon Zero Dawn har släppts även på dator. Ett spel som det florerat många pc-relaterade rykten kring är Returnal från finska Housemarque, och nu kastas ännu mer bensin på elden.

En användare på forumet Icon-era lade under gårdagen upp en video som tycks visa när han eller hon ändrar i grafikinställningar i en pc-version av spelet. Det ser hyfsat övertygande ut, även om det inte vore omöjligt att fejka en sån här video.

Något som talar för att den är äkta är dock att Sony sett till att videon blivit nedtagen av upphovsrättsskäl (den är nu uppladdad en andra gång). Om videon är äkta så verkar det som att vi kan se fram emot diverse ray tracing-effekter och stöd för uppskalningsteknikerna DLSS och FSR.

Tidigare har något som skulle kunna vara en pc-version av spelet siktats i Steams databas, och för ett par månader sedan uppdaterades denna titel (med kodnamnet "Oregon") flera gånger, bland annat för att lägga till stöd för Steam Deck.

Inget är alltså officiellt bekräftat, men det verkar onekligen som att Returnal är på väg till pc.