Horizon Forbidden West släpptes tidigare i år och är verkligen en fröjd för ögat (utöver att vara ett förbannat bra spel). Föregångare, Horizon Zero Dawn går inte heller av för hackor när det kommer till det grafiska, även om det syns att det har fem år på nacken. Nya rykten hävdar dock att Sony vill råda bot på det genom att släppa en remaster.

Det är Mp1st som säger sig ha pratat med en källa som hävdar att remastern är på väg till Playstation 5 och att den inkluderar ett förbättrat ljussystem, förbättrade texturer, bättre animationer och nya karaktärsmodeller. Ett fem år gammalt spel kanske inte behöver en remaster, men å andra sidan har betydligt nyare spel fått "next gen-uppdateringar", så det kanske är något åt det hållet som planeras.

Vidare uppger Mp1st att de även pratat med flera källor som uppger att ett team hos Playstation jobbar på ett Horizon-multiplayerspel till Playstation 5 och pc. En av dem ska ha sagt att det kan inkludera någon form av co-op. Men allt detta är som sagt rykten, och det återstår att se om de stämmer.